Szilvia
5 °C
16 °C

Csúcshekkert vett fel a doménekért felelős nemzetközi szervezet

2011.05.02. 17:14

Az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), a doménnevek kiosztásáért felelős nemzetközi szervezet bejelentette, hogy a világ egyik leghíresebb hackerét, a DEF CON és a Black Hat konferenciák megalapítóját, Jeff Mosst kérték fel közreműködésre. A biztonsági kérdésekkel foglalkozó, az USA belbiztonsági szervezeténél tanácsadóként is dolgozó 41 éves Moss az ICANN alelnöke és vezető biztonsági szakértője lesz.

Az amerikai központú, 1998-ban alapított nonprofit szervezet, az ICANN nemcsak a domének kiosztásáért felel, komoly feladatai vannak a téren is, hogy tagjai révén biztosítsa az internet általános biztonságát, stabilitását és átjárhatóságát is. Mindezt úgy kell végrehajtania, hogy részletkérdésekkel (a net tartalmával, a kéretlen reklámlevelekkel vagy hozzáférési kérdésekkel stb.) egyáltalán nem foglalkozik, leginkább a nemzetközi együttműködések és megállapodások alapján működtetett névrendszert menedzseli.

Rod Beckstrom, az ICANN vezetője azt mondta a kinevezés kapcsán, hogy az internet legnagyobb mai problémája a biztonság, ezért volt szükségük egy olyan kiváló szakemberre, mint Moss. Az új alelnök májustól áll munkába az ICANN washingtoni központjában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?