Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Csúcshekkert vett fel a doménekért felelős nemzetközi szervezet

2011.05.02. 17:14

Az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), a doménnevek kiosztásáért felelős nemzetközi szervezet bejelentette, hogy a világ egyik leghíresebb hackerét, a DEF CON és a Black Hat konferenciák megalapítóját, Jeff Mosst kérték fel közreműködésre. A biztonsági kérdésekkel foglalkozó, az USA belbiztonsági szervezeténél tanácsadóként is dolgozó 41 éves Moss az ICANN alelnöke és vezető biztonsági szakértője lesz.

Az amerikai központú, 1998-ban alapított nonprofit szervezet, az ICANN nemcsak a domének kiosztásáért felel, komoly feladatai vannak a téren is, hogy tagjai révén biztosítsa az internet általános biztonságát, stabilitását és átjárhatóságát is. Mindezt úgy kell végrehajtania, hogy részletkérdésekkel (a net tartalmával, a kéretlen reklámlevelekkel vagy hozzáférési kérdésekkel stb.) egyáltalán nem foglalkozik, leginkább a nemzetközi együttműködések és megállapodások alapján működtetett névrendszert menedzseli.

Rod Beckstrom, az ICANN vezetője azt mondta a kinevezés kapcsán, hogy az internet legnagyobb mai problémája a biztonság, ezért volt szükségük egy olyan kiváló szakemberre, mint Moss. Az új alelnök májustól áll munkába az ICANN washingtoni központjában.