Egyre gyakrabban cserélik a felhasználók profilképüket a Facebookon

2011.05.30. 12:48

A Pixable érdekes adatokat közölt a Facebookra feltöltött képekről, ezen belül is a profilképekről. Az adatok szerint a közösségi szájtra feltöltött képek száma eléri a százmilliárdot, ezek tíz százaléka profilkép.

Nem meglepő, hogy a nők több képet töltenek fel, mint a férfiak, átlagosan kéthetente cserélik profiljuk fotóját, míg a férfiak három hetente. A folyamat egyre gyorsul, a felhasználók évente egyre gyakrabban cserélik profilképüket. 2006-ban még csak hatszor cserélték évente, 2011-ben már háromszor annyi alkalommal. Egy átlagos profilkép három like-ot és két hozzászólást kap.

Az adatok felvetnek néhány kérdést is, az egyik, hogy miért cserélnek a felhasználók egyre gyakrabban profilképet? Talán az az oka, hogy felismerték, hogy az online jelenlét fontos, az internet ma már egyre nagyobb tömegeknek lett életük része. A Facebook sokak számára a legfőbb kommunikációs csatorna a neten, és valamennyi üzenet mellett ott látható a profilkép. Ez jelképezi online életüket, így nagyon fontos, hogyan mutatnak azon a képen.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM