Szilvia
5 °C
16 °C

A leggyorsabb Rubik-kocka-kirakó gép

2011.06.01. 11:54

A Rubik-kocka kirakásának világrekordját jelenleg az ausztrál Feliks Zemdegs tartja, ő 6,24 másodperc alatt oldotta meg a feladatot egy 2011-es versenyen. Olyan gépet még nem sikerült építeni, mely megelőzi ezt a rekordot, de a Swinburne Egyetem hallgatói által épített robot legalább megközelíti ezt.

A diákok építettek egy olyan gépet, mely alig több, mint tíz másodperc alatt rakja ki a kockát. Egészen pontosan 10,69 másodperc a rekordja. A Ruby névre keresztelt robot teljesen véletlenszerűen összekevert kockát is kirakja, az időbe belefér az is, hogy előtte megvizsgálja a kockát.

17-Ruby

A robot webkamerát használ, hogy megvizsgálja, hogyan van összekeverve a kocka, ezek után a szoftver felállít egy mozdulatsort, ahogy meg lehet oldani a feladatot, majd végre is hajtja azt. Az eddigi rekordot egy másik gép tartotta 18,2 másodperces idővel.

Rubyt augusztus 21-én mutatják be a nagyközönségnek az egyetemi nyílt napokon. Addig is, itt egy videó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?