Civilization-szerű stratégiai játékot ad ki a Zynga

2011.06.01. 12:59

A közösségi játékok királya, a Zynga új játékkal rukkol elő. Az Empires & Allies a játékfejlesztő cég első klasszikus stratégiai játéka. A játék a Facebookon debütál 12 nyelven.

Az Empires & Allies egy sokszigetes térben játszódik, a grafika és a hangulat átmenet a FarmVille és a CitiVille között. Két főbb eleme van a játéknak, először is ki kell építeni a társadalmat, megvédeni az ellenséges hadseregektől. Másodszor pedig szövetségeseket, barátokat kell szerezni, hogy a játékosok átverekedjék magukat az ellenséges területeken és legyőzzék a végső ellenséget. A leírás szerint a játék a Risk, CitiVille és a Catan telepeseiből kölcsönöz elemeket.

empires-allies-press-material-folder-shared-from-box-net.png

A játékban harminc karakter körül lehet választani, ezekkel lehet a különböző szcenáriókat végigjátszani. Ezen kívül minden megvan, ami a klasszikus stratégiai játékokban van, házak, katonai barakkok, tanácsadók, gazdasági épületek, katonai egységek és farmerek.

Mivel Facebookon jelenik meg a játék, a Zynga többi játékához hasonlóan a közösségi szájton lévő ismerősökkel is meg lehet osztani a részleteket, segíthetnek összegyűjteni mindenféle pontokat. Nem a hardcore gamereknek való játékról van szó, hiszen a Zynga célja az, hogy minél többen játszhassanak vele.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM