Lehet videótelefonálni a Facebookon is

2011.07.07. 10:03

Már napokkal ezelőtt lehetett tudni, hogy a Facebook nagy bejelentésre készül. A jól értesültek azt is tudni vélték, hogy a bejelentést a Skype-pal lesz kapcsolatos, főleg azután erősödtek meg az ilyen irányú pletykák, hogy a Google+-ban sikeresen debütált a Hangout nevű szolgáltatás, mely gyakorlatilag videócsetelést, videótelefonálást tesz lehetővé.

A pletykák ezúttal igaznak bizonyultak, Mark Zuckerberg alapító-vezérigazgató maga jelentette be, hogy a Facebook összeáll a Skype-pal és lehetővé teszi a videótelefonálást az ismerősök között. A használat egyszerű, itt el is magyarázzák részletesen, hogyan kell elkezdeni. Csak rá kell kattintani a hívás gombra annak a felhasználónak a profiljánál, akit fel akarunk hívni. Ezután letöltődik egy fájl, amit telepíteni kell. Egy .exe fájlról van szó, így valószínűleg munkahelyen kevesen fogják tudni használni ezt a funkciót adminjogok nélkül. A hívott félnél felugrik egy ablak, hogy bejövő hívása van, fogadja-e. Ha igen, mehet a beszélgetés. Kipróbáltuk, tényleg ennyire egyszerű.

A Facebook felhasználóinak tehát nem kell Skype-regisztrációval rendelkezniük, bárkit felhívhatnak ismerőseik közül.

Valószínűleg nem véletlen, hogy az egész bejelentés egy héttel a Google+ indulása után történt. A Hangouthoz képest vannak azért különbségek, itt egyszerre csak egy emberrel tudunk beszélgetni. Amikor megkérdezték Mark Zuckerberget, hogy lesz-e csoportos beszélgetési funkció, azt mondta, semmit sem lehet kizárni, de a hívások többsége két ember között zajlik.

A Skype arról is tárgyal a Facebokkal, hogy néhány funkciót fizetőssé tesznek a későbbiekben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM