Sára, Márió
2 °C
6 °C

Tovább folytatódik az Apple–Samsung-csörte

2011.07.07. 11:40 Módosítva: 2011-07-07 11:44:22
Több hónapja tart a szóváltás, pereskedés a két cég között. Legutóbb a Samsung gondolta úgy, hogy nem hagyja annyiban az Apple lépéseit, és visszaperli a céget.

A hét elején a Samsung a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz fordult, és kérte a kormányzati hivatalt, hogy blokkolják az Apple iPod, iPhone és iPad importját. A két cég közti harc régóta zajlik. Áprilisban az Apple perelte be a Samsungot, azt állítva, hogy a Galaxy S, Galaxy Tab és még néhány termék az ő szellemi tulajdonának másolata.

Körülbelül egy hónappal később a Samsung visszatámadt ugyanezzel a váddal. A vége az lett, hogy mindkét cég kérte a másikat, hogy mutassa be termékeit azok megjelenése előtt, hogy meggyőződhessenek arról, nem történt-e jogsértés. Azonban a bíróság úgy döntött, hogy csak a Samsungnak kell megtennie ezt, viszont nem láthatja az új iPadeket és iPhone-okat. Ráadásul, múlt héten az Apple benyújtott egy másik keresetet is a Samsung ellen, mert az szerinte jogtalanul használja egy szabadalmát.

A FOSSPatents úgy tudja, az import megtiltásáról szóló döntés 16-18 hónapon belül várható. A folyamatos jogi csatározások megronthatják a két cég kapcsolatát: az Apple a legnagyobb vásárlója a Samsung lcd termékeinek, és a FOSSPatents szerint már azt tervezik, másik gyártót keresnek.