Piroska
-1 °C
5 °C

Egyre többet netezünk mobilról

2011.07.12. 16:53
Az első okostelefonokról szóló kutatásában a Pew Internet Project azt találta, hogy az amerikai felnőtt lakosság 35%-a rendelkezik már valamilyen okostelefonnal. A mostani tanulmány vizsgálta az internetezési szokásokat is.

Definíció szerint kétféle ember számított okostelefon-tulajdonosnak a felmérésben: aki azt mondta, hogy rendelkezik okostelefonnal, illetve aki azt válaszolta, hogy a telefonja valamilyen okostelefon platformot használ, utóbbiba beletartoztak az  iPhone és Blackberry készülékek, ugyanúgy, mint az Androidot, Windows-t, vagy Palm operációs rendszert futtatók.

Néhány demográfiai csoportban az átlagnál sokkal magasabb az okostelefonok aránya: a képzettek, jól keresők és a 45 év alattiak jóval nagyobb valószínűséggel birtokolnak ilyen telefont.

Az okostelefon-használók 87%-a gyakran mobilkészüléke segítségével éri el az webet, vagy olvassa e-mailjeit. Közülük 68% szinte minden alkalommal így tesz. Arra a kérdésre, hogy normál esetben mit használnak internetezésre, az okostelefon-tulajdonosok 25%-a válaszolta azt, hogy legtöbbször a telefonjukat használják a személyi számítógépük helyett. Mivel a legtöbbjüknek otthon is van internetkapcsolata, jellemzően az otthoni, nagyobb sebességű wifi-t használják internetezésre a mobilszolgáltatók különböző csomagjai helyett.