Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Már tévé helyett is telefont nézünk

2011.08.02. 10:29

Meglepő eredményt hozott a Nielsen piacelemző cég kutatása arról, hogy a felhasználók milyen környezetben használják legszívesebben az okostelefonjaikat és tableteiket videók nézésére. A felmérést egy tévés hirdetésekkel foglalkozó szervezet megbízásából készítették, és 1460 embert kérdeztek ki benne a szokásaikról.

Mint kiderült, a legnépszerűbb helyszín a videónézésre okostelefonon, hordozható médialejátszón és tableten egyaránt a felhasználó otthona - ahol egyébként ugyanerre ott lenne a számítógép, vagy a tévé sokkal nagyobb képernyője is. Mindhárom kategóriában a felhasználók több mint 70 százaléka mondta azt, hogy otthon szokott videót nézni a mobil kütyüin, a következő legnépszerűbb helyszín, az autó alig érte el az 50 százalékot. Meglepően jó helyen végeztek olyan, nem éppen tradicionális videónéző helyek és alkalmak, mint az étterem/kávézó (telefonon 41 százalék, tableten 38), vagy a sorban állás közben (telefonon 47, tableten 19).

A munkahelyén az okostelefonosok 41, a tablethasználók 35 százaléka néz videókat a készülékén, iskolában mindkét csoport 20 százaléka vallotta be ugyanezt. A lista utolsó helyén végzett a repülőgép, pedig ott aztán nincs sok alternatívája az idő elütésének. Egyben ez volt az egyetlen kategória, ahol tableten több videót néznek, mint telefonon (27, illetve 18 százalék).