Napi egymillió taggal gyarapodik a Google+

2011.08.03. 11:24

Öt hete indult el a Google közösségi oldala, a Google+, amivel nem titkoltan a Facebook pozíciójára tör a cég. A legfrissebb látogatottsági adatok július végéről valók, de azt mutatják, hogy egy hónap alatt elérte az oldal a 25 millió egyedi látogatót, ami nagyjából napi egymillióval gyarapodik. Ezt a számot jó közelítéssel az oldal aktív felhasználói táborának lehet tekinteni.

Bár a növekedés most még elsősorban a technikai újításokra fogékony, és kíváncsi felhasználókra, nem pedig a nagy átlagra támaszkodik, érdemes összehasonlítani, hogy az egy hónap alatt elért 25 milliós határhoz a Facebooknak az indulása után három év és egy hónapra, a Twitternek pedig két év, kilenc hónapra volt szüksége.

A Comscore adatai szerint a Google+ látogatóinak legnagyobb része amerikai (hatmillió a 25-ből), majd India következik 3,6 millióval. 1-1 millióval veszik ki a részüket a felhasználói táborból a britek és a kanadaiak, félmillió felett van még Németország, Brazília, Franciaország és Tajvan.

A sikertörténetet némileg árnyalja, hogy a felmérések szerint az oldalon töltött átlagos idő mindössze öt és fél perc, és hogy önmagában a kezdeti gyors növekedés még nem jelent automatikus Facebook-trónfosztást a közeljövőben, elvégre a nemrég csúnyán elbukott MySpace kezdeti növekedési számai is jobbak voltak a Facebookénál.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM