Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

A nők az ekönyv-olvasókat, a férfiak a tabletet szeretik

2011.08.26. 11:01

A Nielsen legújabb felmérése szerint a nőknél az ekönyv-olvasók a népszerűbben, míg a férfiak a tableteket szeretik. Az okostelefonok mindkét nemnél egyformán népszerűek.

Az ekönyv-olvasók használóinak 61 százaléka nő, ez jelentősen nőtt a tavalyi harmadik negyedévhez képest, amikor 46 százalék volt az arány. Ugyanebben az időszakban a tablethasználók 57 százaléka lett férfi, mely kicsit csökkent az előző időszak 61 százalékáról.

Az okostelefonokat nagyjából egyenlő mértékben használják a férfiak és a nők.

A kutatók megjegyzik, hogy amilyen ütemben nő mindkét termékcsoport, nehéz megmondani, hogy ezek az arányok hogyan változnak a jövőben, elképzelhetően lesznek még komoly változások. Ugyanakkor érdekes látni, hogy az ekönyv-olvasók milyen népszerűségre tettek szert a nőknél.

A Nielsen korcsoport szerint is vizsgálta a termékcsoportok használatát, eszerint a tabletet használók 23 százaléka 45 év feletti volt a tavalyi harmadik negyedben, ez most 37 százalékra nőtt. Nem igaz tehát, hogy főleg a fiatalok veszik a tableteket. Az ekönyv-olvasók tulajdonosainál még jelentősebb az idősebbek aránya, 40 százalék volt tavaly, most 51 százalék.