Fizet a Facebook a hekkereknek

2011.08.30. 16:29

Alig három héttel ezelőtt jelentette be a Facebook, hogy ha valaki talál hibákat az oldalon, az jutalmat kap. Most a Facebook úgy döntött negyvenezer dollárnyi jutalmat ad azoknak a hekkereknek, akik komolyan vették a bejelentést és jelezték a Facebook felé a hibákat.

A Facebook éppen ezért sikeresnek tartja a kezdeményezést, azt mondják, hogy sikerült mobilizálni a biztonsági szakembereket, amatőröket, hogy segítsenek biztonságosabbá tenni a közösségi oldalt.

A szolgáltatásnak amúgy is kiterjedt kapcsolata van biztonsági szakemberekkel, de ez a program arra jó, hogy teljesen újakkal is kapcsolatba kerüljenek. Összesen 16 országból vettek részt a kezdeményezésben, köztük Törökországból és Lengyelországból is.

Nem ez az első ilyen, hogy nagyobb internetes szolgáltató a közösséghez fordul. Az utóbbi években cégek előszeretettel alkalmaznak híressé vált hekkereket is, vagy fizetnek nekik, ha jelentik a hibákat.

Egy hekkernek ötezer dollárt fizetett a Facebook, mert igen értékes jelentést tett egy hibáról, egy másiknak hétezer dollárt, mert hat különböző problémát tárt fel.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM