Az Apple megint elvesztette az iPhone prototípustát

2011.09.01. 11:13

A helyszín megint egy bár, a tavalyi nagy visszhangot kapott incidenshez hasonlóan, egy Apple-alkalmazott most is elveszített egy még be nem mutatott iPhone-t – értesült a CNET. A mobilt San Franciscóban, a Mission körzetben a Cava22 nevű bárban vesztették el július második felében.

Az Apple már riasztotta a biztonságiakat, hogy találják meg a mobilt, állítja egy ismeretlen forrás.

Emlékszünk rá, hogy tavaly az iPhone 4 prototípusát vesztette el egy alkalmazott, a mobilt aztán ötezer dollárért vette meg a Gizmodo. A mostani elveszett mobilnak más a sorsa, egy mexikói étterembe találták meg és eladták a Craiglisten kétszáz dollárért.

A forrás azt állítja, hogy az Apple elektronikusan nyomozta le, hol lehet a mobil, a nyomok egy kétemeletes család házba vezettek a Bernal Heights negyedben. A rendőrség és az Apple képviselői a helyszínen egy huszonéves fiatalemberrel beszéltek, aki azonban tagadta, hogy tudna bármit is a mobilról. A férfi engedélyt adott a rendőrségnek, hogy átkutassák a házat, de nem találtak semmit. Az Apple emberei pénzt ajánlottak a telefonért, mielőtt elmentek volna, azzal az ígérettel, hogy ha előkerül, nem tesznek fel kérdéseket. De a férfi továbbra is tagadta, hogy bármit is tudna.

A Cava 22 tulajdonosát nem kereste meg sem a rendőrség, sem az Apple. Arra azonban emlékszik, hogy valaki többször is hívta őket és egy elveszett iPhone-t keresett.

Magáról a mobilról azonban nem tudni semmit, sem azt, hogy az iOS melyik verziója fut rajta, sem azt, hogyan néz ki. Így semmi sem erősíti meg egyelőre a CNET sztoriját.

Az Apple ugye szokásához híven semmit nem mond a leendő iPhone 5-ről, de rengeteg pletyka és találgatás lát napvilágot a bemutatót megelőző hetekben. Egyesek tudni vélik, hogy október elején mutatják be a mobilt, mások szerint szeptember végén.

Az Apple nem kommentálta a mostani híreket az elveszett mobilról, a San Franciscó-i rendőrség szóvivője pedig azt mondta, hogy a cég nem jelentett be elveszett telefont. A Craiglist sem válaszol a CNET kérdéseire.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM