182 ezer munkahelyet teremtett a Facebook

2011.09.20. 10:23

A facebookos alkalmazásokat készítő cégek 182 ezer új munkahelyet teremtettek, mióta a közösségi oldal elindult, és azzal a facebookos alkalmazások piaca is létrejött. A marylandi egyetem  közgazdászprofesszorai által végzett felmérést maga a Facebook rendelte meg és finanszírozta, így szakértők szerint nem árt némi egészséges cinizmussal kezelni az eredményeit.

A felmérés szerint ma Amerikában 53 ezer ember dolgozik közösségi oldalakra alkalmazásokat készítő cégekben, és további 129 ezren olyan vállalkozásokban, amelyek ezeket szolgálják ki. Indirekt módon tehát 
a Facebooknak köszönheti 182 ezer ember a munkáját, akik összesen évi 12,19 milliárd dollárt keresnek. A legismertebb alkalmazásfejlesztő cég, a Zynga egymaga 2000 alkalmazottat foglalkoztat.

A 182 ezres szám különösen annak fényében tűnik nagyon magasnak, hogy az amerikai gazdaságban idén nyáron a hivatalos adatok szerint 105 ezerrel növekedett a munkahelyek száma. A facebookos állások egyébként nem feltétlenül jelentenek nettó növekedést, hiszen az alkalmazásokon dolgozó programozók és grafikusok nagy része a Facebook előtt sem volt munkanélküli, egyszerűen más területen dolgozott.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM