Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Kiterjesztett valósággal jönnek a legújabb Legók

2011.09.20. 13:55
Nem ez az első alkalom, hogy a játékgyártó ezzel a technológiával kísérletezik, tavaly interaktív játékokat mutattak be. Az idei Intel Developer Forumon (IDF) pedig a dobozokon újítottak.

Az egyik egy korábban indult project, az Intel Lab keretein belül futó Oasis: egy Kinecthez hasonló kamera segítségével a rendszer képes felismerni a háromdimenziós objektumokat. Ezekre aztán mindenféle képeket és animációkat vetít, ezzel teszi még interaktívabbá a játékokat. Például a Legóból épített sárkány képes tüzet okádni és felgyújtani a Lego-házat, aminek tüzét a tűzoltóautó oltja el, elég látványos módon.

A jövő?
A jövő?

A másik, dobozok segítségével előhívható kiterjesztett valóság nem annyira izgalmas, mint a másik projekt, viszont ez legalább tényleg elérhető közelségben van. A dobozok kereskedelmi forgalomban is kaphatóak lesznek, és nem kell hozzájuk más csak egy kamera és a megfelelő program. A technológia - szemben az előzőekkel - itt egyszerű képfelismerésen alapszik: a dobozokon található síkbeli kép előhívja az előre a háromdimenziós animációt.  • Vennék
  • Bankszámla