Eltörölte a meghívókat a Google+

2011.09.21. 10:29

A Google hivatalos blogjában Vic Gundotra, a vállalat fejlesztési alelnöke jelentette be, hogy a meghívásos tesztelési időszak 90 napja alatt a cég 91 javítást, funkcióbővítést hajtott végre a Google+ rendszerében. Három hónap után most egyetlen nap 10 változtatást bejelentve elérték a 100-as határt is. A legfontosabb újítás, hogy lezárták a zártkörű tesztelési időszakot, átléptek a nyilvános béta állapotba, vagyis mostantól meghívó nélkül is bárki, aki elmúlt 18 éves, csatlakozhat a Google+ közösségéhez. A bejelentés időpontja nem véletlen: két nap múlva kezdődik a nagy vetélytárs Facebook fejlesztői konferenciája, ahol várhatóan több újdonságot mutatnak be.

Rég várt igényt szolgált ki a Google, amikor beépítette a keresési funkciót, amivel mindenhol, a topikokban, a bejegyzésekben, a tagok között, de a weben is kereshetünk. A többi változtatás a sok pozitív kritikát kapott Hangouts szolgáltatást érinti. Mostantól elérhető a 10 fős videokonferenciát is lehetővé tevő, böngészőalapú Hangouts mobilos verziója, és beleépítettek egy olyan funkciót is, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy adott konferencia eseményeit rögzíteni és közvetíteni is lehessen.

A kisebb újítások közé tartozik, hogy bevezették a képernyőmegosztást, a konferenciacsoportok számára a közös firkálgatással, rajzolással a saját csoport-doodle, vagyis logó megalkotását biztosító Sketchpadet, a Google Dokumentumok létrehozásának támogatása, illetve a Named Hangouts, ami arra ad módot, hogy valaki nyilvános tematikus csatornát indítson el.  • Hírek
  • Árfolyam