Bemegy az épületekbe a Google Street View

2011.10.27. 13:05
A cég még májusban jelentette be, hogy beltéri képeket fog készíteni az üzletekrőll, most viszont konkrétan elindult a kísérleti fázis több 360 fokos fotóval.

Bár a Google Street View nézegetése több órás elfoglaltságot is jelenthet, nem a kukkolás okozta elégedettség az egyetlen, amit a Google ezen a szolgáltatáson keresztül képes nyújtani. Mostantól a képeit marketingeszközként biztosítja azoknak a cégeknek, akik meg szeretnék mutatni a belsőjüket.

Gitárboltban, étterem és cukrászdában is körülnézhetünk
Gitárboltban, étterem és cukrászdában is körülnézhetünk

Ahhoz, hogy egy üzletet lefényképezzenek, jelentkezni kell a programba, ami Magyarországon egyelőre nem elérhető. A fényképezést a Google fotósai végzik, és minden jog a cégnél marad. Ha a fényképezés időpontjában vannak vásárlók az üzletben, a kitakarják az arcukat, ahogy a bolt alkalmazottjaihoz hasonlóan. A Google szóvivője szerint már több ezer üzlettel működnek együtt a 360 fokos panorámaképek elkészítésében, melyek nemsokára megjelennek a Google Maps utcanézetében.

Ugyan adatvédelmi aggályokat nem vet fel a megoldás (mivel mindez egyéni jelentkezés alapján, beleegyezéssel történik), azért hordoz magában veszélyeket: például betörők hasznos információkhoz juthatnak rajta keresztül.  • Hírek
  • Megtakarítás