Nem lesz Flash Player a mobilokban

2011.11.09. 10:57

Új böngészőre, operációs rendszerre és eszközre már nem ültetik át a Flash Playert – mondta az Adobe vezetősége a vállalat partnereinek és a fejlesztőknek. A ZDNet hírportál úgy tudja, hogy a cég teljesen leállítja mobilok böngészőiben futtatható Flash Player fejlesztését. Az Adobe a továbbiakban is kiad hibajavításokat és biztonsági frissítéseket az Androidon és a RIM Playbookon futó verziókhoz, és a Flash forráskódjáért licenciadíjat fizető vállalatok is kiadhatják majd saját megvalósításaikat.

A Flasht használó fejlesztők segítséget kapnak abban, hogy mindegyik nagy platformon natív alkalmazásokat tudjanak létrehozni az Adobe AIR segítségével. Az Adobe emellett a mobilon futó szoftverek fejlesztésére és a HTML5 technológia használatára koncentrál.

Kirúgások jönnek

Az Adobe egyébként a digitális médiában és értékesítésben akar erőszakosan nyomulni. A vállalat jelenleg vezető szerepben van a digitális tartalomgyártás piacán, és hasonló szerepet kíván elérni a digitális értékesítés területén. Az értékesítésben elsősorban a hirdetések és más digitális anyagok menedzselésében, mérésében és optimalizálásában akar részt venni.

Az új irányok kijelölése némi átszervezéssel jár együtt, ami azt jelenti, hogy Európában és Észak-Amerikában kirúgnak 750 főállású dolgozót. Az átszervezés várható költsége 87-94 millió dollár lesz. Az Adobe az aktuális üzleti negyedévben 1,075-1,125 milliárd dolláros forgalomra számít.  • Tippek
  • Betét