Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

A gyerekeknek iPad kell karácsonyra

2011.11.21. 14:53 Módosítva: 2011.11.21. 15:18

Úgy tűnik, Amerikában idén is az Apple a legkellendőbb márka. A Nielsen felmérése szerint a gyerekek körében a játékok és az egyéb elektronikai kütyük vezetik a kívánságlistát. A legtöbben Apple termékeket szeretnének.

Az Apple mindenek felett

Hasonlóan a 2010-es amerikai listához, idén is az iPad a legkeresettebb szórakoztatóelektronikai eszköz a 6-12 évesek körében. A táblagép tíz százalékkal növelte is előnyét (44 százalékra). A másik két népszerű Apple termék az iPod Touch (30 százalék) és az iPhone (27 százalék), előbbi kettő dobogós, a számítógép mint áhított ajándék, csak a negyedik helyre jutott fel. Nagyon sok gyerek szeretne játékkonzolokat is. A legnépszerűbb a Nintendo 3DS (25 százalék) és a Xbox 360-hoz való Kinect (23 százalék).

A 13 és annál idősebbbek körében is az iPad a vezet 24 százalékkal, második helyen 18 százalékkal szintén a számítógépek állnak. A táblagépek összességében is igen vonzóak ebben a korosztályban, nem-Apple terméket 18 százalék szeretne. Ebben a korosztályban az e-köny-olvasó foglalja el a kívánságlista harmadik helyét, kellendőbb mint – önmagában – bármelyik játékkonzol.

Mi kell a magyar gyerekeknek?

Itthon nem olyan erős márka az Apple, sőt jó néhány szórakoztató elektronikai terméke egyáltalán nem kapható, vagy jóval drágább, mint Amerikában. Ennek fényében valószínűleg a magyar gyerekek nem azokra a kütyükre vágynak mint tengeren túli társaik, vagy legalább is nem olyan arányban. Szavazzon, Ön mit venne a gyerekének karácsonyra? A lista megegyezik a Nielsen felmérésvel.

Ezt szeretné a gyerekem karácsonyra