János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Speciális Kinect készül a Windowshoz

2011.11.23. 17:37

A Microsoft 2012 elején indítja el a Kinect for Windows programot. Ezzel kapcsolatban a cég fejlesztői blogja kedden megírta, hogy különleges hardver is készül a pc-s rendszerhez. Az Xbox 360 játékkonzolhoz készült Kinect néhány hardveres összetevőjét is a számítógépekhez kell igazítani, és a szoftvereket is át kell hangolni.

A cég mérnökei lerövidítik az usb-s kábelt, és adnak hozzá egy adaptert, hogy más kiegészítő is elférjen a Kinect csatlakozója mellett. Emellett úgy programozzák át a kamerákat, hogy azok akár 50 centiméterre levő tárgyakra is pontosan rá tudjanak fókuszálni. Bár a Microsoft blogjában ezt nem említik, a Kinectnek nyilvánvalóan a laptopok vékonyabb kijelzőin is meg kell állnia, amire a széles talpú konzolos változat nem alkalmas.

A Kinect-programnak van egy üzleti ága is, mert nagyon sok cég szeretné a mozgásérzékelős kontrollert kereskedelmi célokra használni. Ezek a felhasználók azonban nem játékélményre vágynak, hanem terméktámogatási garanciára és további fejlesztésekre.

Mindemellett a Microsoft elindított egy Kinect Accelerator nevű projektet is, amiben szoftverfejlesztőknek nyújt támogatást. A résztvevők megkapják a Microsoft fejlesztőeszközeit, személyes kapcsolatot építhetnek ki a kulcsfontosságú ipari szereplőkkel, és a tíz legjobb vállalat húszezer dolláros kezdőtőkéhez is hozzájuthat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!