Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Egymilliárd dollárnál a Modern Warfare 3

2011.12.12. 16:57

A Call of Duty Modern Warfare 3 újabb rekordot döntött meg a videojátékok, és úgy általában a szórakoztatóipari produkciók között. A játékot kiadó ActivisionBlizzard közleménye szerint a játék nemzetközi bevételei alig két és fél héttel a megjelenés után elérték az egymilliárd dollárt.

A 16 napos részidő simán lepipálja Hollywood legnagyobb bestsellereit, a mozifilmek között az Avatar, és a legutóbbi Harry Potter film is 19 nap alatt hozta csak össze az egymilliárdot. A Modern Warfare 3 ráadásul még lendületben is van, hiszen még két hétig teljes fordulatszámon pörög a karácsonyi ajándékvásárlási szezon. A Vgchartz statisztikái szerint az Xbox360-as és a Playstation3-as verzió is a bestsellerlisták élemzőnyében van, és heti fél-félmillió példány fogy belőlük.

A játék egyébként több szórakoztatóipari rekordot megdöntött már, többek között a legtöbbet előrendelt termékét, és a valaha látott legnagyobb első öt napi bevételét (ez 775 millió dollár volt). Bár a játékosok imádják, a kritikusok inkább fanyalogtak a játék láttán, mondván, az centire ugyanolyan, mint a sorozat tavalyi verziója volt, ami meg ugyanolyan volt, mit az előző évi, és így tovább.

A játék 2003 óta minden novemberben új epizóddal jelentkezik, a jövő évit még nem jelentették be, de valószínűleg nem a Modern Warfare minisorozat környezetében játszódik majd, hanem egy másik idősíkban, mint például a hidegháborús sztorit elmesélő Black Ops rész.

&