Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Egyszerre több fiókot kezel a Chrome

2011.12.14. 10:56

Mostantól egyszerre több felhasználóval beléphetünk a Chrome böngészőbe, tehát nyitva lehet előttünk a vállalati profilunk és a személyes fiókunk is. A Google hónapok óta dolgozik ezen a funkción, ami a béta verzióban már novemberben megjelent. A bejelentkezést a Chrome 16-os verziójában vezetik be, és a beállítások menüpontban kell megadni a fiókunk adatait.

Érdemes bejelentkezni a böngészőbe, mert így mindegyik számítógépen ugyanazt kapjuk. A Google szinkronizálja a beállításokat, a könyvjelzőket és a böngészőben telepített szoftvereket is. Ha elmentünk egy új könyvjelzőt, akkor az automatikusan megjelenik mindegyik általunk használt gépen.

Mindegyik felhasználónak választhatunk egy avatart, ami az ablak bal fölső sarkában jelenik meg. Mindegyik fiókunk külön ablakban jelenik meg, így minimális odafigyeléssel elkerülhető a fiókok összekeverése.

Egy kattintással válthatunk
Egy kattintással válthatunk

Az új funkció különösen hasznos a több családtag által használt otthoni gépeken, ám arról sem szabad elfeledkezni, hogy aki hozzáfér a böngészőnkhöz, az mindegyik regisztrált fiókunkat megnézheti.