Heti egymillió Kindle-t ad el az Amazon

2011.12.16. 14:52

Hetente több mint egymillió Kindle-t ad el az Amazon online áruház, amelynek legkelendőbb terméke az új Kindle Fire táblagép. „A Kindle Fire az eddigi legsikeresebb termékünk, 11. hete a legkelendőbb cikk az Amazonon" – jelentette ki Dave Limp, az Amazon Kindle elnökhelyettese csütörtökön kiadott közleményében.

Az elmúlt három hétben egyébként még a korábbinál is jobban megugrott, és egyre növekvő tempóban emelkedik a vásárlások száma. Bár a Kindle-eladásokról eddig pontos számot nem nagyon közölt a cég, az Amazon most elárulta, hogy az elmúlt három hétben hetente egymillió feletti darabot adtak el a Kindle-olvasó táblagépes változatából, Fire-ből. Az ünnepekre készülve sokan egyszerre két Kindle-terméket, e-könyv-olvasót és táblagépes verziót is vásárolnak. A Kindle Fire 199 dollárba (46 ezer forintba) kerül, kevesebbe mint a tabletek piacát uraló Apple legolcsóbb Ipadje.

A Kindle Fire-nek 17,78 centiméteres képernyője van, wifin csatlakozik a nethez, Androidot futtat. Amazon beépítette online boltját a szoftverbe, amely könyveket, filmeket, tévéműsorokat, játékokat és egyéb tartalmakat kínál eladásra.  • Tippek
  • Árfolyam