Mark Zuckerberg beperelte a Facebookot

2011.12.19. 11:53
Im-Mark-Zuckerberg

Rotem Guez felvette a Facebook alapítójának nevét, miután ügyvédi felszólítást kapott a Facebooktól. Úgy tűnik, a férfi fő célja az, hogy a bíróság Mark Zuckerberget büntesse meg – még ha csupán névazonosságról van is szó.

Guez úgy gondolja, több esélye van a bíróságon Zuckerbergként. „Ha be akartok perelni, Mark Zuckerberget kell beperelnetek” – üzente a Facebooknak. A vita akkor kezdődött, amikor Guez elindította Like Store-ját, azaz lájkokat adott el pénzért. Mivel ezzel megsértette a Facebook felhasználási feltételeit, a közösségi oldal felszólította, hogy fejezze be tevékenységét.

mark-zuckerberg-name-change

Guez tisztában van vele, hogy jogsértően jár el, de azt mondja, rengeteg amerikai cég is így tesz. Ráadásul január 29-én Guez beperelte a Facebook helyi, izraeli irodáját, mivel azok indok nélkül letiltották a fiókját. Ezzel szemben a Facebook szerint azért rúgták ki, mert lájkokat adott el és hamis profilokat hozott létre. Az ügy ezzel nem ért véget: december 7-én Guez bement a belügyminisztériumba, és lecserélte a nevét Mark Zuckerbergre. Minderről videót is készített.

A felvétel tanúsága szerint a hivatalnokok először nem akarták végrehajtani a cserét, mivel szerintük az a nyilvánosság félrevezetése lenne. Guez szerint a Facebook alapítója nem maga az isten, más is felveheti ugyanezt a nevet. Azzal érvel, hogy a Zuckerberg zsidó név, de a közösségi oldal atyja nem is izraeli, míg ő igen. A videón a hivatalnok megkérdezi, hogy a szülei beleegyeznek-e a cserébe, ekkor kiderül, hogy Guez 32 éves és maga is apa. A helyi törvények értelmében az újdonsült Mark Zuckerberg hét évig nem változtathatja meg újra a nevét.

Valószínűleg nem sok értelme volt a furcsa névváltoztatásnak, mert december 14-én a Facebook ismét perrel fenyegette meg a friss Zuckerberget, sőt letiltották új nevén létrehozott fiókját is.

Magyar webre magyar Zuckerberget

Minden valamirevaló közösségi oldalnak van saját kamu-Zuckerbergje, így az Iwiwen is megtalálhatjuk Zuckerberg Márkot. Stimmel a születésnap, a lakóhely, de még a háziállat neve is. Márknak mindössze 24 ismerőse van az Iwiwen, viszont tagja többek között a Csak a saját adatlapom nézegetem, és az Akiket még nem ütött el Stohl András csoportoknak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM