Orbán
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Hírszolgáltatást indít a Facebook?

2012.01.24. 13:02

A hétvégén a Facebook csendben bejegyeztetett magának egy sor új doménnevet. Persze egy ilyen méretű, és ilyen szinten az érdeklődés középpontjában álló cégnél semmi sem maradhat sokáig titokban, így a címek bejegyzéseire is hamar rábukkantak szemfüles bloggerek, és rögtön megindult a találgatás, milyen új szolgáltatásokra utalhatnak ezek.

A legizgalmasabban a facebook-newsroom.com (és .net, és .org) cím lefoglalása hangzik. Newsroomnak a hírportálok és újságok hírszerkesztőségét nevezik, így ezek a címek arra utalhatnak, hogy a közösségi oldal saját hírszolgáltatás, vagy a Google Newshoz hasonló híraggregátor oldal, esetleg a Reddithez hasonló közösségi hírgyűjtő fejlesztésébe kezd. A 
Facebook egyik PR-ügynöksége ezt tagadta, a hivatalos álláspont szerint a cég sajtókapcsolati osztályának bővítése indokolja a domének lefoglalását.

Szintén most jegyeztette be a cég a Timelinemoviemaker.com, illetve a FBorigin.com címeket, előbbi arra utal, hogy a nemrégiben egy átalakított, és egy idővonalra ráhúzott személyes üzenőfalakon lehetne videókat készíteni (bár ennek a részletek ismerete nélkül elég kevés értelme látszik egyelőre), utóbbival kapcsolatban pedig valamiféle családfaépítő funkcióról találgathatunk.
Elemzők szerint a Facebook idén mindenképpen tőzsdére megy, és ezzel párhuzamosan új szolgáltatásokat kellene indítania, hogy meg tudja tartani a növekedését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!