Saját játékoldalt indít a Zynga

2012.03.06. 15:03

A FarmVille és a CityVille megalkotója úgy döntött, itt az ideje függetlenedni a Facebooktól és saját játékszolgáltatást indítani. Ez azt jelenti, hogy már nemcsak a Facebookon lehet majd játszani a cég programjaival, hanem más platformokon, más közösségi oldalakon is.

farmville freak jimmy

A Zynga a Facebook legnagyobb játékbeszállítója, gyakorlatilag belőle él – bevételeinek 95 százaléka jön onnan. Ugyanakkor a Facebooknak is fontos partner, mert az eladott virtuális javak után harminc százalékot tart meg. Az öt legnépszerűbb facebookos játékot a Zynga készítette, havi kétszázmillió felhasználó játszik ezekkel.

Változó világ

A Zynga önállósodásának jelentős hatása lesz az online játékokra. Ha a Zyngához hasonló játékfejlesztők önállósodnak, vagyis ha a Facebookon kívül is tudnak játszani ezekkel a játokkal a felhasználók, akkor a Facebook jelentősége mint online játékplatform jelentősen lecsökken, az online játékokból szerezhető pénz pedig a mobil platformok felé vándorol majd.

A San Francisco-i játékfejlesztő új oldalát még ebben a hónapban elindítják. Az ígéretek szerint könnyebb lesz rajta  játszani, csetelni és üzeneteket küldeni a többi felhasználónak. A legismertebb játékok természetesen elérhetőek lesznek, de más gyártóktól is lesznek játékok, mint például a Row Sham Bow és a MobScience.

A felhasználók továbbra is Facebook-azonosítójukkal tudnak bejelentkezni, és Facebook Creditekkel fizethetnek virtuális javakért. Manuel Bronstein, a Zynga.com vezetője azt nyilatkozta, hogy nem akarják elvenni a felhasználókat a Facebooktól. Ezzel azonban a játékosok külön tudják választani Facebookos profiljukat és a játékokat, valamint a Zyngát is közelebb hozzák a felhasználókhoz.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM