Gál
3 °C
16 °C

Az Anonymous lenyomta a Boeinget

2012.04.11. 14:31

Kedden koordinált kibertámadást indítottak a Boeing weblapja ellen – az akciót az Anonymous hekkercsoport vállalta magára. Nem ez az első, nagy kaliberű cég ellen indított támadásuk, szabályos kampányt folytatnak az óriáscégek ellen. A hekkercsoport Twitteren jelentette be a sikeres támadást: „Tango Down boeing.com by #Anonymous for #OpDefense". Az oldal legalább két óráig állt.

Az üzenetben említett #OpDefense a hekkerek Operation Defense fedőnevű akciósorozata, amellyel jelenleg a Cyber Intelligence Sharing and Protection Act nevű új szabályozás ellen tiltakoznak. A CISPA egy, a PIPA-hoz, SOPA-hoz és ACTA-hoz hasonló törvénytervezet, amely segítségével a magáncégeknek és a kormány sokkal könnyebben cserélnének internetbiztonsággal kapcsolatos – akár felhasználókra vonatkozó személyes – információkat.

A  Boeing egyike annak a majdnem harminc cégnek, amely nyíltan támogatja a törvénytervezetet. A támogatők között van még a Lockheed Martin, az amerikai távközlési vállalat, az AT&T, a Facebook, az IBM, az Intel és a Microsoft is. Az Anonymous április 7-én jelentette be a Youtube-on, hogy fellépnek a CISPA ellen, és mindenkit ellenségüknek tekintenek, aki támogatta a törvénytervezetet.

Bloomberg News szerint szerdán támadást túlterheléses támadást indítottak két másik támogató, a USTelecom és a TechAmerica weboldalai ellen is. Az Anonymous nekiment a Netfixnek is, mert – hibásan – azt gondolták, hogy a videószolgáltató cég is támogatja a CISPA-t.

15%
3490 Ft
2967 Ft
15%
7999 Ft
6800 Ft