Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Barátnője melle buktatta le a hekkert

2012.04.13. 10:46
1d9j9

Az Anonymous egyik tagját állítólag azért tudták elfogni a hatóságok, mert a barátnője bikinis képe alapján tudták kideríteni a tartózkodási helyét. Az FBI azzal vádolja a texasi Higinio O Ochoa III-at, hogy feltörte az amerikai rendőrség szervereit, majd nyilvánosságra hozta rendőrök lakcímét és telefonszámát. A gyanúsított állítólag a CabinCr3w tagja, ami az Anonymous nevű hekkercsoport része.

Ochoa regisztrálta Twitteren az AnonWormer nevű mikroblogot, amin februárban a rendőrségtől elopott adatokat tartalmazó webszájtra irányította a követőit. Ezen a weboldalon jelent meg egy Ochoa barátnőjéről készült fotó, amin a hölgy nyaktól lefelé látható, egy "PwNd by w0rmer & CabinCr3w <3 u BiTch's'' felirattal.

A hekker azonban figyelmetlen volt, a fényképhez mentett GPS koordinátákat nem törölte, így az adatok alapján az FBI Melbourne külvárosában könnyedén rátalált.

A hekkereket is elkapják

Márciusban az Anonymousból kinőtt Lulzsec csoport öt hekkerét tartóztatták le Európában és az Egyesült Államokban, miután a csoport vezetője, a Sabu becenéven ismert Hextor Xavier Mensegu lebuktatta őket.

A Lulzsec körülbelül egymilliárd dollár kárt okozott nemzetközi bankoknak, kormányoknak, és vállalatoknak a kibertámadásaival. Az anarchista csoport 2011-ben kezdte meg működését, és többnyire csak a móka kedvéért támadtak áldozataikra. Ez meg is különbözteti az Anonymoustól, ami inkább aktivista hekkerekből áll, akik azt gondolják magukról, hogy nemesebb célokért küzdenek.