Jusztina
10 °C
27 °C

Windows Phone-ra is betört a Skype

2012.04.23. 10:40

Noha hét hónapja a Microsoft tulajdonában van a Skype, a népszerű okostelefonos operációs rendszerek közül egyedül a Windows Phone-ra nem volt elérhető a kliens. A cég a nyilvános béta február végi kiadásakor azt ígérte: áprilisra elkészül a szoftver végleges változata. Tartották a szavukat, a Windows Phone Marketplace-ről most letölthetővé vált a platformra készült Skype végleges verziója.

A Windows Phone-os alkalmazás felhasználói felülete 18 nyelven beszél, a magyar egyelőre nincs köztük. A kliens telepítéséhez Windows Phone 7.5 (Mango) vagy újabb rendszert használó készülékre van szükség, a Microsoft által tesztelt modellek a következők: Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900, HTC Titan, HTC Radar, Samsung Focus S és Samsung Focus Flash.

A béta kiadása óta a fejlesztők néhány új funkciót is beépítettek az alkalmazásba. Ilyen a függőlegesen tartott (portrait) készüléken is működő videóhívás, illetve a partnerek kezelése (meghívás, meghívások elfogadása, tiltás, tiltás feloldása). A Microsoft jelezte: két napba is beletelhet, míg az app világszerte minden helyi marketplace-en megjelenik.