Lebukott a pedofil ál-Justin Bieber

2012.05.04. 16:06

A 31 éves Christopher Patrick Gunnt március 20-án csukták le gyermekpornográfia miatt. A letartóztatása után lefolytatott nyomozás tárta fel, hogy 2009 óta a tinisztár Justin Bieber nevében pózolt a Facebookon, hogy átverje 9-16 éves áldozatait. A pedofil rávette a tinilányokat, hogy koncertjegyekért cserébe készítsenek magukról egyértelműen szexuális töltetű képeket és videókat.

A lecsukása után indított újabb nyomozás alapján született vádirat 10 bűncselekménnyel vádolja Gunnt, többek között gyerekek szexuális kizsákmányolásával és zsarolással is. A támadó minden esetben azonos módszert használt: valamilyen módon felvette a kapcsolatot a kiszemelt lányokkal, és arra kérte őket, meséljenek magukról, szexuális életükről vagy egyéb kényes témákról.

Ezután rávette a lányokat, hogy küldjenek magukról meztelen fényképeket és videókat. Aki nem tette meg amit kért, azt megfenyegette, hogy elküldi a korábban az áldozatok által kifecsegett információkat a szüleiknek, barátaiknak és az iskolájuknak. Az Ars Technika információ szerint legalább egy 12 éves, egy 14 és egy 15 éves lány engedett a zsarolásnak, és skype-os videóhíváson keresztül sztriptízelt az amerikai férfinak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport