Zsolt
2 °C
18 °C

Eladási rekordokat dönt a Diablo 3

2012.05.23. 16:08

Az előrendelési rekordok után az első napi, és első heti eladási csúcsokat is elsöpörte a Diablo 3. A kiadó Activision Blizzard jelentése szerint a megjelenés napján 3,5 millióan vették meg a játékot, plusz még 1,2 millióan voltak, akik a cég másik népszerű játéka, a World of Warcraft akciójában kapták meg ajándékba, egyéves előfizetés mellé. Így a játék premierjének napján összesen 4,7 millióan vágtak neki a nagy kalandnak. Ez a szám az első hét végére 6,7 millióra kúszott fel, és ezekben a statisztikákban Dél-Korea még nem is szerepel, ahol a játékteremként funkcionáló netkávézókban szintén a Diablo 3 vezeti a népszerűségi listát, a friss felmérések szerint a gépek 39 százalékán ez a játék fut.

A játék első napos és első hetes eladási számai is rekordot jelentenek pécén, ennél nagyobb induló eladásokat csak konzolos játékok tudtak eddig a produkálni Az abszolút rekorder Modern Warfare 3-ból tavaly ősszel az első napon 6,5 milliót adtak el, ez a playstationös, xboxos, nintendo wii-s és pécés eladások összege.

A Diablo 3-ra egyébként 12 évet vártak a rajongók, de az első, lelkendező hangú kritikák szerint megérte. Az indulással kapcsolatos egyetlen komolyabb morgás a játékosok táborában amiatt van, hogy az egyszemélyes mód is állandó internetkapcsolatot igényel a játék, és a nagy terhelés miatt a kiszolgáló szerverek idegesítően sokszor állnak le rövidebb-hosszabb időre.