Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Két új Kindle Fire táblagép érkezik

2012.06.28. 21:15

Kiszivárogtak az Amazon tervei a Kindle Fire táblagépek következő generációjáról. A Fire utódját eredetileg nyár közepén akarták bejelenteni és a karácsonyi szezonban piacra dobni, de most oda a jól időzített meglepetés: kiderült, hogy rögtön két új Fire-ön is dolgozik a cég.

A Kidle Fire tavaly főként azzal hódított, hogy a konkurensekhez képest nagyon olcsó (200 dollár az iPad 600-as árcédulája mellett) volt, és az Amazon könyváruházának és videokölcsönzőjének teljes támogatását élvezte. Főként az árnak köszönhetően új piaci szegmenst nyitott az addig drága luxuscikknek számító táblagépek világában. A Fire két utódja közül az egyik marad is ezen az úton, a 7 hüvelykes gépről egyelőre annyit lehet tudni, hogy fémborítást kap, vékonyabb lesz, erősebb processzort, és hdmi-kimenetet kap, az ára pedig változatlan marad.

Jóval izgalmasabb a másik, Hollywood kódnév alatt fejlesztett testvér, ami elszakad a 7 hüvelykes kijelzőtől, és az iPad által standarddé tett 10 hüvelykesre nő. Az olcsó érzetet keltő műanyag hát krómozott fémre cserélése, az előlapi kamera, és a négymagos processzor is arra utal, hogy a felső kategóriában indul a tablet harcba, egyenesen az iPad ellen, valószínűleg annál alacsonyabb áron, és az első Fire által kiépített felhasználóbázisra és márkanévre építve.