Eszter, Eliza
EUR 382,83 Ft
USD 356,64 Ft
14 °C
24 °C

Két új Kindle Fire táblagép érkezik

2012.06.28. 21:15

Kiszivárogtak az Amazon tervei a Kindle Fire táblagépek következő generációjáról. A Fire utódját eredetileg nyár közepén akarták bejelenteni és a karácsonyi szezonban piacra dobni, de most oda a jól időzített meglepetés: kiderült, hogy rögtön két új Fire-ön is dolgozik a cég.

A Kidle Fire tavaly főként azzal hódított, hogy a konkurensekhez képest nagyon olcsó (200 dollár az iPad 600-as árcédulája mellett) volt, és az Amazon könyváruházának és videokölcsönzőjének teljes támogatását élvezte. Főként az árnak köszönhetően új piaci szegmenst nyitott az addig drága luxuscikknek számító táblagépek világában. A Fire két utódja közül az egyik marad is ezen az úton, a 7 hüvelykes gépről egyelőre annyit lehet tudni, hogy fémborítást kap, vékonyabb lesz, erősebb processzort, és hdmi-kimenetet kap, az ára pedig változatlan marad.

Jóval izgalmasabb a másik, Hollywood kódnév alatt fejlesztett testvér, ami elszakad a 7 hüvelykes kijelzőtől, és az iPad által standarddé tett 10 hüvelykesre nő. Az olcsó érzetet keltő műanyag hát krómozott fémre cserélése, az előlapi kamera, és a négymagos processzor is arra utal, hogy a felső kategóriában indul a tablet harcba, egyenesen az iPad ellen, valószínűleg annál alacsonyabb áron, és az első Fire által kiépített felhasználóbázisra és márkanévre építve.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla