Rekordot döntött a Twitter az Eb-döntőn

2012.07.02. 22:15

A Twitter statisztikái szerint 16,5 millió új bejegyzés született a mikroblog-szolgálató felhasználói csatornáin a vasárnapi kijevi foci-Eb döntője alatt, ami új rekordot jelent a szolgáltatás történetében (és valószínűleg minden hasonló weboldalnál is). A csúcsot a negyedik spanyol gól utáni percek hozták, amikor másodpercenként 15358-ig kúszott fel az új posztok számának mutatója.

Az eddigi Twitter-rekordot az idei amerikaifoci-bajnokság döntője, hozta, a Superbowl utolsó három percében 12233 volt a másodpercenként születő új bejegyzések száma. Az európai foci tehát látványosan megverte Twitteren az amerikait, de az olimpia jó eséllyel el fogja söpörni ezt a rekordot is.

A szolgáltatás egyébként derekesan állta a felhasználók rohamát, sem leállást, sem lassulást nem éreztek a felhasználók, vagyis a néhány éve még a web legkevésbé megbízható oldalaként ismert Twitternek úgy tűnik, végre sikerült stabil hardveres hátteret építeni a mikroblogok mögé.

A Twitteren egyébként jellemzően sporteseményekhez köthetők a forgalmi rekordok, korábban csúcsot döntött a női focivébé döntője és a tavalyi Copa America egyik negyeddöntője is, a brazil-paraguayi tizenegyespárbajjal. A bulvármédia és a világpolitika hírei csak ritkán tudnak labdába rúgni a Twitteren generált forgalomban, Oszama Bin Laden halála, illetve az MTV díjkiosztó gáláján Beyonce terhességének bejelentése is 10 ezer alatti másodpercenkénti bejegyzést hozott. A nagy sportesemények mellett a rekordra kizárólag a japán felhasználókat érdeklő eseményeknek van esélyük, az országban ugyanis meghökkentően népszerű a szolgáltatás, és a japánok szokatlanul aktívan is használják azt. Szilveszterkor például hagyományosan akkor tetőzik a Twitter adatforgalma, amikor a japán időzónában január elsejére vált a naptár.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM