Az Invitel nem emel árat a telefonadó miatt

2012.07.06. 14:40

David McGowan, az Invitel vezérigazgatója a cég budaörsi központjában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vállalat az ország több területén fejlesztette az optikai hálózatát, amivel megalapozta az új szolgáltatási portfólió elérhetővé tételét. Ezer kilométernyi optikai vezeték lefektetésével az év végére már több mint 100 ezer háztartáshoz juthat el az eddiginél gyorsabb szélessávú internet. A vállalat közölte, hogy a fejlesztések ellenére jelenleg nem tervez áremelést a telefonadó miatt.

Bővült az Invitel televíziós szolgáltatásainak köre is: az IPTV és digitális kábeltévé szolgáltatásban 18 új HD csatorna érhető el. A digitális kábeltelevízióval lefedett területen pedig elindították az interaktív televízió szolgáltatást. A társaság közölta, hogy már megkezdte a 3 dimenziós kísérleti műsorszórást, és júliustól augusztus közepéig, az olimpia ideje alatt egyes hálózataiban ingyenesen lesz elérhető a térhatású csatorna.

Az Invitelnek a lakossági és a kisüzleti szegmensben 750 ezer előfizetője van a digitális tévé-, internet-, mobilinternet- és hangszolgáltatások piacán. Nagykereskedelmi partnereinek száma meghaladja a kétszázötvenet. A vállalat fejlesztései dacára jelenleg nem tervez áremelést a telefonadó miatt. Az Invitel az üzleti infokommunikációs piacokon is fejlesztésekkel terjeszkedik, az elmúlt időszakban vállalati ügyfeleinek száma 16 ezerről 20 ezerre emelkedett. Középvállalati ügyfeleinek már több mint 15 százaléka vásárol valamilyen ICT (informatikai és kommunikációs technológiai) szolgáltatást is.

Az infokommunikációs szakmában a "ne vedd meg, hanem vedd bérbe" jelmondat értelmében terjed a szolgáltatások bérletét a saját hardver- és infrastruktúra-kiépítéssel szemben preferáló üzleti modell alkalmazása - írja az Invitel közleménye. A szakma az előfizetéses informatikai szolgáltatások igénybevétele és a számítógépes felhő technológia alkalmazása felé halad, ezért az Invitel ennek jegyében kíván hatékonyságjavító és költségcsökkentő megoldásokat nyújtani vállalati ügyfeleinek.  • Hírek
  • Hírek