Dél-Korea elérte a mobilnetes nirvánát

2012.07.23. 18:37

Dél-Korea a világ országai közül elsőként érte el a teljes, száz százalékos szélessávú mobilnetes lefedettséget. Sőt, az adat ezt meg is haladta, száz lakosra 100,6 ilyen előfizetés jut. Ez rögtön azt is megmutatja, hogy az adat nem azt jelenti, hogy az ország mind az 50 millió lakosának szélessávú mobilnet lapul a zsebében (beleértve a csecsemőket és aggastyánokat is), hanem azt, hogy már többen vannak két ilyen előfizetéssel, mint ahánynak egyáltalán nincs.

Az OECD által végzett felmérés számai azt mutatják, hogy a dél-koreaiak 47,6 százalékának van mobiltelefonos előfizetéssel összekötött mobilnetjük, és 53,1 százalék a csak adatforgalomra használható megoldások elterjedtsége, amivel például egy notebookot lehet internetkapcsolattal felruházni.

A mobil szélessáv elterjedtségében a hasonló felmérésekhez hasonlóan Skandinávia és a Távol-Kelet jár az élen, a dél-koreaiak mögött 98%-os adattal Svédország következik, majd némi lemaradással Finnország és Japán, 87,8, illetve 82,4 százalékkal. Az USA csúnyán lemaradt az élmezőnytől a maga 76 százalékos adatával. A lista végén Mexikó, Törökország és Magyarország szerénykedik, 7,7, 8,9, illetve 12,9 százalékos lefedettséggel. A 34 OECD-ország átlaga 54,3 százalék. A fejlődés dinamikus, az átlag az elmúlt fél évben 13 százalékot nőtt a statisztika szerint.  • Hírek
  • Hírek