Felvette az utas, ahogy átstartolt a Boeing 737-es

2012.07.27. 16:52

Egy Boeing 737-200 típusú utasszállító repülőgépnek meg kellett szakítania a landolását, miután súlyosan megrongálódott a jobb szárnya. A becsapódás annyira erős volt, hogy leszakította a szárny egy darabját és a fékszárnyat. A gép a végzetes becsapódás küszöbén, az utolsó pillanatban emelkedett a magasba.

A landolás 2 perc 11 másodperctől látható: a gép erősen a jobb oldalára billen, és a kifutópálya bal oldalára mozog, mintha erős oldalszél érné. Ezután látszik egy döccenés, amikor a szárnyak elérik a kifutópályát. Ebben a pillanatban a pilóta gázt ad és nagyon veszélyesen felemeli a gépet.

A Sky Airlines Boeing 737-es gépe a chilei La Serena reptéren landolt, amikor a baleset történt. Egyelőre nincs hivatalos magyarázat. Az időjárás jó volt, nem észleltek extrém oldalszelet abban az időpontban.

A cég ügyvezetője egy chilei újságnak azt nyilatkozta, hogy a hirtelen köd és a nap miatt minden fehér volt, ezért nem látott rendesen a pilóta.  Ez az érvelés azonban eléggé sántít: az egyik utas  által készített felvételen nem látszik semmiféle köd, a hivatalos láthatósági adatok szerint pedig hat kilométerre is el lehetett látni abban az időpontban.

Az átstartolás után a pilóta a Copiapó – Chamonate repülőtéren landolt, incidens nélkül. A légitársaság ellen vizsgálatot indítottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport