Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Jön Európába a Nexus 7

2012.08.27. 18:47

A júliusi amerikai (plusz Ausztrália és Kanada) premier után másfél hónappal a Google elsöprő sikerű táblagépe, a Nexus 7 elkezdi az európai hódítást, a cég hétfőn bevezette a Google Play német, francia és spanyol verzióiba a tabletet. Hagyományos boltokban egyelőre nem kapható a Nexus, ahogyan a tengerentúlon is csak a Google online szolgáltatása az egyetlen, ahonnan megrendelhető, a boltokban hosszú előrendelési várólistákat kell kivárni.

A Nexus 7 fő vonzereje a képességeihez mérten meghökkentően alacsony ár, 199 dollár volt. Az európai verzió, ahogyan elektronikai eszközöknél szokás, ugyanennyi euró lett, mire átjött az óceánon, ami azt jelenti, hogy nagyjából 25 százalékkal kerül többe Európában, mint Amerikában (a szállítási költség még nincsen benne az árban). Az iPad Mini és a Microsoft Surface megjelenéséig azonban így is messze a legjobb ár-érték arányú 7 hüvelykes tablet ma a piacon.

A Nexust az Asus gyártja a Google számára, ami az új, 4.1-es Android operációs rendszert, és a Google Play ökoszisztémát adja mögé. A táblagép iránt elsöprő volt a lelkesedés, a amerikai boltokból egy hét alatt kifogyott, azóta is csak annyit tudnak gyártani, hogy az online rendeléseket ki tudják szolgálni, illetve az európai kezdőkészletet felhalmozzák. A 16 gigás változat gyakran hiánycikk a Google Playen is. Hogy mennyit adott el a táblagépből eddig a Google, arról egyelőre nincs hivatalos adat.