Gyöngyi
6 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Az Apple visszavásárolja az iPhone 4S-t

2012.08.30. 10:46

Ennél biztosabb jele nem is lehetne az iPhone 5 közelgő megjelenésének: az Apple bevezette a jelenlegi csúcstelefonját, az iPhone 4S-t a Reuse & Recycle programba, vagyis a cég maga vásárolja vissza a használt telefonokat, hogy aztán környezetbarát módon újrahasznosítsa azokat. Ez a program általában a kifutott Apple-termékeknél él, és nem készpénzt, hanem az iTuneson vagy Apple Store-okban levásárolható ajándékutalványt ad a cég a használt készülékekért, vagyis ügyesen bebiztosítja, hogy új Apple-termékre cseréljük a régit.

Az Apple egyébként nem töri össze magát, hogy a legjobb árat adja a használt telefonért, egy jó állapotú 16 gigás modellért rövid kérdezősködés és állapotfelmérés után 235 dollárt ajánl (a postaköltséget a cég állja) – ugyanezért a használt telefonokkal foglalkozó nagyobb weboldalak, mint a NextWorth vagy a Gazelle simán megadnak 260-270-et készpénzben.

Szakértők szerint a telefonjuk cseréjét fontolgató 4S-tulajoknak érdemes még most élni a lehetőséggel, és eladni a készüléket, mert az iPhone 5 szeptember 12-i bemutatója, majd a 21-i premier várhatóan le fogja verni a régi modell árát.