Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Leleplezték a Megaupload utódját

2012.09.27. 12:06

Kim Dotcom, a Megaupload fájlcserélő portál alapítója, aki ellen több százmillió dolláros per zajlik éppen, betekintést engedett új projektjébe, amivel a zeneipart szeretné forradalmasítani, és az általa dinoszauruszoknak nevezett nagy zenekiadókat elpusztítani. Az új vállalkozás neve Megabox, és a Megauploadtól eltérően teljesen legális szolgáltatás lesz, ami a zenészeket közvetlenül a felhasználókkal köti össze.

A tervek szerint a Megaboxról ingyen lehet majd zenét letölteni, ha cserébe a felhasználó vállalja, hogy telepíti a reklámokat közvetítő Megakey alkalmazást. A reklámbevételből a Megabox 10 százalékot tesz el az üzemeltetés költségeire, a többit a zenészek kapják meg. Aki nem akarja a reklámokat, pénzért is letölthet zenét az oldalról. Az előzetes videóban több ismert név is feltűnik, mint a szolgáltatáshoz kötődő exkluzív előadó, így a The Black Keys, Rusko, a Two Fingers és Will.i.am.

Kim Dotcom azt nyilatkozta, élvonalbeli zenészek sora vár arra, hogy megegyezzen a Megaboxszal. Korábban egy Megauploadot támogató videoklipben szerepelt több világhírű zenész is, mint Alicia Keys, Snoop Dogg és Kanye West. A tervek szerint a Megabox még 2012 vége előtt elindul.

Korábban a világ első igazán sikeres fájlcserélő hálózata, a Napster is hasonló lépésre szánta el magát, miután bíróság elé citálták és elítélték a fenntartóit, és leállíttatták a szolgáltatást. A legális, fizetős Napster később óriásit bukott.