Egymilliárd júzer van a Facebookon

2012.10.04. 14:15

Mark Zuckerberg bejelentette, hogy több mint 1 milliárd ember használja aktívan a Facebookot. Ez az első közösségi portál, amely elérte a tízszámjegyű felhasználói létszámot. A Facebook vezérigazgatója természetesen a portálon közölte a nagy hírt, és a bejegyzésében reményét fejezte ki, hogy a maradék hatmilliárd földlakó is hozzáfér majd a szolgáltatáshoz.

Gyors volt a növekedés: 2008 augusztusában még csak 100 millió regisztrált felhasználó volt, 2009 áprilisában 200 millió, 2010 február elején 400 millió, majd alig pár hónappal később, 2010 július 21-én már ötszázmillió.

A Facebook felhasználói fiókjainak a száma már régen meghaladta az egymilliárdot. A csütörtöki bejelentésben Zuckerberg éppen azért használta az aktív felhasználók kifejezést, hogy ezzel is jelezze: csak a valódi fiókokat számolták bele a rekordba. A Facebook szerint azok az aktív júzerek, aki mobilon vagy weben belép a fiókjába, és aki arra is használja a portált (vagy más, ahhoz csatlakozó szoftvereket), hogy képeket, videókat vagy gondolatokat osszon meg a barátaival. Vagyis azok a felhasználók, akik valóban használják is a portált, nem csak regisztráltak.

A bejelentéshez egy statisztikai gyűjteményt is mellékeltek, amiből kiderül, hogy a Facebook elindulása óta a felhasználók 1,13 billiószor lájkoltak, 140,3 milliárd baráti kapcsolatot hoztak létre, 219 milliárd fotót töltöttek fel, 17 milliárd helyszínre jelentkeztek be, és több mint 62,6 millió dalt játszottak le. A portált 600 millióan érik el mobiltelefonról, az átlagéletkor 22 év, és Brazíliában, Indiában, Indonéziában, Mexikóban, valamint az Egyesült Államokban van a legtöbb felhasználó.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM