Gigabájtokat is küldhetünk Gmaillel

2012.11.28. 11:52

A Google bejelentette, hogy összekapcsolja a Google Docsból univerzális fájtárolóvá alakított Google Drive-ot és webes levelezőjét, a Gmailt: az újításnak köszönhetően végre nagy méretű csatolmányok is küldhetőek. Legalábbis azoknak a felhasználóknak akik használják a szolgáltatásokat, mivel közvetlenül a Drive-ból lehet majd a levélbe beilleszteni fájlokat.

375730417691.png

A legnagyobb engedélyezett fájlméret tíz gigabájt, ami több százszor nagyobb, mint az eddigi párszor tíz megabájtos limit. Intelligens figyelőt is építettek a rendszerbe, amely a fájlok küldése előtt ellenőrzi, hogy mindenkinek van-e megfelelő jogosultsága a csatolmányok megtekintéséhez. Ha olyan fájlt próbálunk küldeni, amit a Drive-ban nem osztottunk meg mindenkivel, a program megkérdezi, hogy megváltoztatjuk-e a beállításokat.

Az új funkció folyamatosan érkezik azoknak a felhasználóknak a Gmail-fiókjába, akik már elfogadták a nemrég megújult felületeket: a megváltozott levélírás-ablakot és a kompaktabb válaszdobozt.

Jó ideje tud egyébként hasonlót a Microsoft Hotmailje a Skydrive-val kombinálva, az Indamail pedig 2009 óta magától óriáscsatolmányként kezeli az öt megabájtnál nagyobb fájlokat, amelyek egy hétig maradnak meg, és tízszer tölthetőek le.  • Hírek
  • Hírek