Botond, Mózes
EUR 384,75 Ft
USD 368,78 Ft
12 °C
29 °C

A pápa először üzent Twitteren

2012.12.12. 16:38

XVI. Benedek pápa szerda délután elküldte első üzenetét hivatalos Twitter-oldalán. Az üzenet szövege így hangzik: „Kedves barátaim, örülök, hogy a Twitter segítségével elérhetlek benneteket. Köszönöm a bőséges válaszokat, mindenkit szívből áldok.” A válaszok alatt a pápa a Twitter-csatorna indításának hírét kommentáló üzeneteket értette.

A Vatikán @Pontifex (Egyházfő) néven indította el a pápa Twitter-fiókját. A katolikus egyház vezetőjének mikroblogja kezdetben kizárólag a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti majd. XVI. Benedek a továbbiakban nem fogja személyesen használni a Twittert, mivel a 85 éves pápa ritkán ül számítógéphez, de az üzenetek tartalmát ellenőrzi, és segítői közvetítésével posztol majd az oldalra. Az oldalra arab, angol, francia, német, olasz, lengyel, portugál és spanyol nyelven kerülnek ki az üzenetek, de a későbbiekben további nyelvekkel bővülhet ez a lista.

A Vatikán arra kérte a twitteres közösséget, hogy kérdezzen bátran a pápától a hittel és az egyházzal kapcsolatban, ő válaszolni fog a legérdekesebb kérdésekre a Twitteren. Ebből a kérésből hamar népszerű mém lett.

A katolikus egyháznak a becslések szerint 1,2 milliárd követője van. A pápai Twitter-oldalnak egyelőre 750 ezer.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek