Megállapodott a kormány és a Microsoft

2012.12.12. 15:14

Miután a kormány áldását adta rá, szerdán ünnepélyes keretek között stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány nevében Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár, és Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. A megállapodás eredményeképp a nyár elején bejelentett Digitális Oktatási Alapcsomag után létrejöhet a Digitális Otthon Program és a Nemzeti Közoktatási Portál is.

Habár az eseményről hírt adó közlemény a Microsoft részéről hangsúlyozza, hogy az együttműködés része az évi több mint 50 milliárd forint értékű Digitális Oktatási Alapcsomag kidolgozása, az IT café korábbi cikke szerint nem speciális, Magyarország számára kínált szolgáltatásról van szó, hanem a Microsoft globális akciójáról.

A Microsoft a mai esemény kapcsán kiemeli, hogy jelenléte érezhető a magyar információtechnológiai ipar egészében, mert szinte valamennyi jelentős magyar technológiai céggel partneri kapcsolatot ápol - több mint 3000 partnere közel 50 ezer embert foglalkoztat Magyarországon, és ez az IT ágazat 48 százalékát jelenti.

A stratégiai megállapodás következményeiről és részleteiről a Microsoft Magyarország annyit árult el, hogy így a Microsoft újra jelentős mértékben hozzájárul Magyarország versenyképességének növeléséhez, ugyanis közreműködésével megszülethet az új, egységes felhasználói felületet kínáló Nemzeti Közoktatási Portál, amely digitális formában minden magyar diák számára hozzáférhetővé teszi a tananyagokat, ezzel is javítva a leszakadó régiókban élők esélyegyenlőségét.

Emellett a Digitális Otthon Program révén a magyar otthonokban és a kapcsolódó intézményekben – belátható időn belül – rendelkezésre állhatnak azok az eszközök és szolgáltatások, amelyek Magyarországot egy több ponton összekapcsolt, modernebb és hatékonyabb társadalommá tehetik.  • Hírek
  • Hírek