Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Orbántól kérdeztek, a Microsoft válaszolt

2013.01.22. 20:00

Érdekes fordulatott vett a Microsoft és a nemzetközi Nyílt Dokumentum Formátum Szövetség (ODFA) csörtéje azután, hogy a szervezet magyar tagozata nyílt levélben kérte számon a kományon a korábbi ígéreteit. Az ODFA többek között arra volt kíváncsi, hogy a kormány, miután szóban elkötelezte magát a nyílt szabványok alkalmazása mellett, végül miért a Microsofttal kötött stratégiai megállapodást.

Az ODFA eljutatta hozzánk a választ, de az nem a miniszerelnöki hivataltól érkezett, hanem a Microsoft Magyarországótól:

"Tisztelt Elnökség,

2013. január 21-én kelt, Magyarország Miniszterelnökéhez intézett nyílt levelükben több ponton is utalnak a Kormány és a Microsoft Magyarország között megkötött stratégia megállapodásra, a Digitális Otthon illetve a Nemzeti Közoktatási Portál programokra.

Levelük és annak végén feltett kérdések alapján, fontosnak tartom az ODFA magyar tagozata elnökségének  pontos  tájékoztatását.  Annak  érdekében,  hogy  erre  mielőbb  sort keríthessünk, személyes találkozóra szeretném meghívni Önöket.

A találkozó időpontját kollégáim fogják egyeztetni titkárságukkal!

Együttműködésüket előre is köszönöm,

Papp István

Microsoft Magyarország"

Ivacs Gabriella, az ODFA Magyarország elnöke gyorsan reagált, és a nyílt szabványok szellemiségéhez híven nem zárkózott el a találkozótól, amennyiben az a nyilvánosság bevonásával, kormányzati döntéshozók részvételével valósul meg. Levelében kifejtette, bízik benne, hogy a Microsoft állami segítség nélkül, versenyhelyzetben is helytállna az oktatási piacon, és a javaslataival segíti hazánk informatikai fejlődését.