Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Egyre több a lopás a hazai Apple boltokban

2013.02.02. 19:21 Módosítva: 2013.02.02. 19:41

Miközben az Egyesült Államokban akár többmilliós BMW-ket is tönkretörnek azért, hogy bejussanak egy Apple boltba, Magyarországon ennél egyszerűbb módszer lett divatos az elmúlt hónapokban. Az egyik magyarországi kereskedő keresett meg minket levélben, és számolt be az elmúlt hónapok lopásairól.

Az első videó még november 14-én készült, akkor a belvárosi Deák Ferenc utcában két iPhone-t loptak a pultról. A hazai tolvajoknak ez a kedvelt módszere, ugyanígy loptak el decemberben egy iPhone 5-öst egy plázában.

Januárban már erőszakosabb próbálkozó jelentkezett, aki, ahogy az a videón is látható, megpróbálta ököllel beverni az Andrássy úti üzlet ajtaját.

Február 2-án pedig két Retina displayes Macbook Prót loptak el a Duna Plázából. A bolt tulajdonosa a Facebookon közzétett felhívásában kétszázezer forintos jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek.

„Úgy látszik, itthon is célpontok lettek az Apple boltok, és kb. semmit sem tehetünk. Biztonsági őröket lehet alkalmazni, de egy biztonsági őr se ér sokat. Ma késsel fenyegetőztek, amikor a kollégák elkapták őket” – írta a bolttulajdonos.