György
16 °C
24 °C

Rekordméretű panorámafotó készült

2013.02.21. 11:39

Új világrekordot állítottak fel a legnagyobb panorámafotó kategóriájában egy Londont ábrázoló csodálatos fotóval, amelyet a British Telecom Torony tetejéről készítettek. A kép hihetetlen részletességgel mutatja be Londont 360 fokos, teljes szögben.

A 320 gigapixeles képet a fotózásban nagy szakértelemmel bíró 360Cities vállalat készítette. A kép 48,640 különböző képkockából áll össze. Az alkotás négy darab Canon EOS 7D kamera készült, melyeket high-end Rodeon VR Head ST robot panorámafejek vezéreltek. A különálló képekből egy hét alatt készült el a panorámafotó.

Nézzen körül London tetejéről - kattintson!
Nézzen körül London tetejéről - kattintson!
Fotó: btlondon2012.com

Ekkora fotót még nem készített senki. A projekt méretéből fakadóan több hónap munkával járt. Normál felbontásban kinyomtatva a BT Toronyból készült panorámafelvétel 98 méter széles és 24 méter magas volna, majdnem akkora, mint a Buckingham Palota. Összehasonlításképpen, az utolsó panorámaképes kísérlet Londonról 80 gigapixeles volt, és 2010-ben, a Centrepointról készítették.

A képeket a London 2012 rendezvénysorozat végén fotózták. Most arra kérik London lakóit, a turistákat és a fővárosban dolgozókat, hogy osszák meg a fővárosról készült kedvenc képeiket, megörökítve ezzel azt az évet, amelyben London a világ figyelmének középpontjába került.