Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmilliárd mobilt adna el idén a Samsung

2013.04.03. 15:31

A Samsung igencsak nagyszabású tervvel indult neki az idei évnek, félmilliárd mobilt szeretnének eladni világszerte. Ebben a számban benne vannak a csúcsmobilok és a legolcsóbb alapkészülékek is.

Ha csak a készülékek számát nézzük (és a hasznot nem), a dél-koreai gyártó már régóta az első helyen áll a gyártók között, a Samsung tavaly taszította le a trónról az addigi piacvezető Nokiát. A Nokia 1998 óta uralta a világot, tavaly óta a Samsung a legnagyobb mobilgyártó.

A Samsung 2006-ban még harmadik volt a mobiliparban, harmadakkora, mint a Nokia. Első igazán sikeres mobilja a Galaxy S volt, ebből több mint tízmilliót adtak el. A sikert meglovagolva olcsóbb Galaxy mobilokat is kezdtek gyártani, és ezekkel az egész piacot beteríteni. A Galaxy S után az S2 és S3 is óriási siker volt, a néhány hete bemutatott S4-et pedig már olyan felhajtás övezte és olyan várakozás előzte meg, mint egy iPhone-t.

A Samsung tavaly is nagyot nőtt, éves szinten 396,5 millió mobilt adtak el, ez egyelőre még csak becsült adat, mert a cég még nem tette közzé éves jelentését. A cégnél az S4-ben bíznak és abban, hogy a beszállítók tudják majd követni az igényeket.