Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már az androidok negyede Jelly Bean

2013.04.03. 15:06

Nagy változások történtek az Android változatok piaci részesedésénél, a Jelly Bean hatalmasat ugrott és már a készülékek negyedénél a 4.1-et vagy 4.2-t használják. Az Ice Cream Sandwich kissé visszaesett 30 százalékra. Bár a Gingerbread, vagyis az Android 2.3 még mindig uralja a piacot, már csak a készülékek 40 százalékán van ez az operációs rendszer. A készülékek négy százalékán még mindig Froyo van, de még ennél régebbi operációs rendszert használó mobilok is vannak használatban.

Hatalmas lépés ez a Jelly Beannek, hiszen február elején még 13 százalékon állt ez az operációs rendszer. A mostani ugrás azonban nem az eladások felpörgésének köszönhető, hanem inkább annak, hogy a Google változtatott algoritmusán.

Áprilistól az adatokat a Google Play Store-ból nyerik ki, azt nézik, hogy milyen készülékről és operációs rendszerről látogatják az alkalmazásboltot. Szerintük az új módszerrel kinyert adatok pontosabbak lesznek, mint az előzőek.