Kitiltották a Google Glasst a sztriptízklubokból

2013.04.09. 19:59 Módosítva: 2013.04.10. 09:44

Bár hivatalosan még meg sem jelent, csak a Google teszterei, illetve a fejlesztői programban részt vevők férnek egyelőre hozzá a prototípusokhoz, a Las Vegas-i sztriptízklubok és kaszinók máris kijelentették, hogy nem engedik be a falaik közé a Google Glasst, a cég forradalmi, szemüvegként viselhető miniszámítógépét. Hasonlóan nyilatkoztak a nagy mozis láncok, illetve Seattle-ben egyes felső kategóriás bárok és kocsmák is. Az ok a Google Glassba épített kamera, ami a mobiltelefonok kameráihoz hasonlóan, de még azoknál is kevésbé feltűnően képes egész jó minőségben fotókat és videókat készíteni. Ez pedig a fényképezést szigorúan tiltó helyeken főbenjáró bűn.

A sztriptízbárok és kocsmák a vendégeik személyiségi jogaira, a mozik a kalózfelvételek készítésére, a kaszinók biztonsági okokra hivatkoznak, bár hogy hogyan fogják kiszúrni, hogy egy vendégnél ilyen hitech szemüveg lapul egy szemüvegtokban, vagy hogy éppen használja azt, egyelőre nem tudni. Az MGM Resorts (Las Vegas híres kaszinói közül tíznek a tulajdonosa) szóvivője mindenesetre magabiztos, az NBC-nek azt nyilatkozta, az utóbbi években a biztonsági személyzetük ki lett képezve a legkülönfélébb rejtett kamerák kiszúrására, a Google Glass sem jelent majd nekik megoldhatatlan feladatot.

A Glasst tavaly nyáron mutatták be a Google I/O konferenciáján, és azóta óriási az érdeklődés körülötte. Jelenleg 1500 dollárért elérhetők a fejlesztői példányok a szemüveghez alkalmazásokat író fejlesztőstúdiók számára, rajtuk kívül csak a Google teszterei férnek hozzá, illetve azok a szerencsések, akik a cég twitteres pélyázatán nyertek pár hete. Sergey Brint, a cég alapítóját a Google főhadiszállásának környékén, illetve távolabbi útjain is folyton egy Google Glass-prototípust viselve szokták látni.  • Tippek
  • Árfolyam