Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Psy szétzúzta Justin Bieber rekordját

2013.04.15. 21:43

A koreai Psy-ból az internet csinált nemzetközi szupersztárt, és a trend folytatódni látszik a Gangnam syle folytatásaként beharangozott új szám, a Gentleman esetében is. A klip premierje szombaton volt a YouTube-on, és annak ellenére, hogy maga a zenei sáv már előtte egy-két nappal kiszivárgott, a videó hatalmas sikert aratott, megdöntve a YouTube első napi látogatottsági rekordját. Ezt eddig Justin Bieber tartotta, akinek a Boyfriend című számához készült videót tavaly májusban az első 24 órában 8 milliószor nézték meg. A Gentleman számai a porba tiporták a tinisztár rekordját, Psy klipjénél a számláló az első nap végén 22 milliónál állt.

A netezők lelkesedése azóta sem múlik, maga a művész úr jelentette be a Twitterén, hogy 40 órával a premier után elérte a klip az 51 millió megtekintést, vagyis a második nap még erősebb volt az elsőnél. Jelenleg 68 milliónál jár a lejátszások számlálója, kicsit több mint kélt nappal az indulás után. A klip egyébként megosztja a közönséget, 818 ezer lájk mellett 144 ezer negatív kritikát kapott a videómegosztón. A másfél milliárd lejátszással abszolút YouTube-rekordernek számító Gangnam style-nak 7,4 millió pozitív, és 730 ezer negatív visszajelzése van, vagyis ott tíz az egyhez volt az arány a klipet kedvelők és a nem kedvelők között, míg az új slágernél csak hat az egyhez a rajongók fölénye. Érdekesség, hogy Psy hivatalos csatornája a legnépszerűbb YouTube-os csatornák listáján csak a 29. helyen áll, 3,6 millió feliratkozóval.

A Gentleman a klip premierjével együtt az iTunes kínálatában is megjelent, és két nap alatt kilenc országban (Franciaország, Kanada, Új-Zéland, Dánia, Svédország, Finnország, Hollandia, Japán, Belgium) ugrott az eladási toplista élére. A legnagyobb forgalmú, amerikai bestsellerlistán azonban lassan kezdett, csak a 21. helyen áll hétfőn. A magyar toplistán az ötödik helyen indított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?