Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Start menü visszatérhet a Windows 8-ban

2013.04.23. 11:59

Egyre több információ szivárog arról, hogy a Microsoft felhasználói nyomásra valamilyen formában visszahozhatja a Windows 8-ba a sokak által hiányolt Start gombot. A The Verge és a ZDNet is azt állítja belsős forrásokra hivatkozva, hogy a Microsoft olyan Windows Blue (azaz 8.1) verziókat is tesztel, melyekben újra helyet kapott a Start gomb.

A funkciója viszont valószínűleg változni fog, és nem az operációs rendszer előző kiadásaiban megszokott menüt fogja rejteni, pusztán a csempés Start képernyőt hozhatjuk elő a megnyomásával, bár kérdés, hogy ennek mennyi értelme lenne.

A Start gomb hiánya mellett a felhasználók másik nagy szívfájdalma a Windows 8-cal kapcsolatban (legalábbis nem érintőképernyős asztali számítógépen vagy notebookon) az, hogy nem tudják egyszerűen kikapcsolni a csempés Start képernyőt. Úgy fest, a Microsoft a frissítésben erre is nyújt majd lehetőséget, egy „indítás közvetlenül az asztalra” opcióval.

Ez ugyan a hírek szerint alapbeállításban ki lesz kapcsolva, de a jövőben bármikor dönthetünk úgy, hogy indítás vagy bejelentkezés után nem akarjuk egyből a csempéket nézni. A Windows 8.1 korai fejlesztői verzióiban a My Digital Life fórum tagjai már felfedezték a regisztrációs adatbázisban a „CanSuppressStartScreen” kulcsot, de hiába aktiválták, a hozzá tartozó grafikus felület még hiányzott az operációs rendszerből.