Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

A Start menü visszatérhet a Windows 8-ban

2013.04.23. 11:59

Egyre több információ szivárog arról, hogy a Microsoft felhasználói nyomásra valamilyen formában visszahozhatja a Windows 8-ba a sokak által hiányolt Start gombot. A The Verge és a ZDNet is azt állítja belsős forrásokra hivatkozva, hogy a Microsoft olyan Windows Blue (azaz 8.1) verziókat is tesztel, melyekben újra helyet kapott a Start gomb.

A funkciója viszont valószínűleg változni fog, és nem az operációs rendszer előző kiadásaiban megszokott menüt fogja rejteni, pusztán a csempés Start képernyőt hozhatjuk elő a megnyomásával, bár kérdés, hogy ennek mennyi értelme lenne.

A Start gomb hiánya mellett a felhasználók másik nagy szívfájdalma a Windows 8-cal kapcsolatban (legalábbis nem érintőképernyős asztali számítógépen vagy notebookon) az, hogy nem tudják egyszerűen kikapcsolni a csempés Start képernyőt. Úgy fest, a Microsoft a frissítésben erre is nyújt majd lehetőséget, egy „indítás közvetlenül az asztalra” opcióval.

Ez ugyan a hírek szerint alapbeállításban ki lesz kapcsolva, de a jövőben bármikor dönthetünk úgy, hogy indítás vagy bejelentkezés után nem akarjuk egyből a csempéket nézni. A Windows 8.1 korai fejlesztői verzióiban a My Digital Life fórum tagjai már felfedezték a regisztrációs adatbázisban a „CanSuppressStartScreen” kulcsot, de hiába aktiválták, a hozzá tartozó grafikus felület még hiányzott az operációs rendszerből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!